nieuws

droogrijpen (dry-aging) kan gemakkelijk en mooi!

nieuw in ons programma: De mooiste droogrijpingskast!

Een fraaie kast met nauwkeurige klimaatbesturing maakt het op elke plek mogelijk om onder optimale omstandigheden vlees droog te laten rijpen. 

Het ingebouwde koolstoffilter zuivert de atmosfeer in de kast en middels de besturing beheerst u de temperatuur en luchtvochtigheid. Het vlees rijpt daardoor beheerst en krijgt z'n optimale smaakconcentratie.

Door in de speciale tray blokken Himalayazout te leggen wordt de atmosfeer in de kast nog stabieler en voegt u een extra dimensie toe aan de langzaam bewegende lucht in de kast.

De UV-vrije led-verlichting zorgt voor een prachtig beeld voor consument en gast, die door het UV-werende isolatieglas (gevat in een roestvrij stalen omranding) het rijpende vlees kan bekijken: Een juweeltje! En de prijs zal u meevallen...

Een van uw collega’s vertelt: “Natuurlijk vertel ik er over, het vlees hangt tenslotte in mijn winkel, in die rijpingskast. Het onderstreept mijn naam als vleesspecialist. Mijn ervaring is dat als klanten voor dry-aged vlees gaan, dan weten ze er vaak al een en ander van. Ik vertel ze dan over de oorsprong van mijn vlees en wat rijpen er mee doet. Ik probeer ze een vers stuk vlees te verkopen dat nog moet rijpen. We wegen het dan en voor het rijpen rekenen we 20% extra. We knopen er dan een kaartje met hun naam aan en hangen het in de kast. De meesten willen het na een week of vier kunnen gebruiken, dat kan maar zes weken is beter. Dan is het ca. 12-15% van z’n gewicht kwijt en zijn de smaak en malsheid super. Ongelooflijk, ze komen echt met regelmaat naar “hun stuk” kijken hoe het er mee staat. Geweldig toch? Dat klanten betrokken zijn en dan vragen “Hoe lang nog, denk je, slager?”.

Plaatsen, stekker er in, 12 uur laten optimaliseren en uw vlees kan er in. Hangend of op rooster. U kunt de kast ook instellen om worsten of hammen te laten klimatiseren (niet tegelijk met vers vlees).

Vraag uw verkoopadviseur om informatie, bel 088 - 8543 900 of mail naar tech@delmo.nl of klik hier voor de brochure