nieuws

goed nieuws van Victorinox AG: Carl Elsener ontvangt Swiss Award 2011!

De CEO van Victorinox, Carl Elsener jr. werd onlangs geëerd met de Swiss Award 2011 voor zijn prestaties om Victorinox AG van uitsluitend messenfabrikant om te buigen naar een breed georiënteerde ondernemingsgroep. Het productenpalet is na "9-11", waarop de verkoop van zakmessen instortte, verbreed waardoor de afhankelijkheid van een enkele productgroep tot veilige proporties afnam. Daarbij werd de continuïteit van de onderneming en derhalve de werkgelegenheid voor de streek (Victorinox AG is de belangrijkste werkgever in de regio) gewaarborgd. In zijn dankspeech dankte Carl jr zijn vader Carl sr. (geb.1922 en nog bijna dagelijks op kantoor) voor de “opleiding” die hij van hem gekregen had: continuïteit gaat voor rendement. 

Naast het enorme assortiment messen (dagelijks produceert men in Ibach 125.000 messen) verkoopt men ook reistassen en koffers, kleding, horloges en een parfumlijn. De horloges worden in eigen fabriek in de Jura geproduceerd, de overige producten in licentie door diverse fabrikanten verspreid in de wereld. Waarbij steeds de kwaliteit een eerste vereiste is en de eindcontrole van de producten gelijk is aan die van de in Zwitserland geproduceerde messen: 1:1!

Naar aanleiding van deze Award werd Carl Elsener geïnterviewd voor het magazine Competence, uitgave van de Universiteit van Zürich.

U kunt het engelstalige interview downloaden (het zijn twee delen).

Download interview deel 1

Download interview deel 2

 

.