nieuws

nieuw na uitvoerige beproeving: nieuwe handvatten van Victorinox

Na een lange periode van onderzoek en uitvoerige praktijktesten bij Neerlands grootste vleesverwerker zijn in samenwerking met Victorinox AG een aantal nieuwe handvatten voor handmessen ontwikkeld.

De basis van het ontwikkelingsproject was het gegeven dat bij meer dan 70% van de bedrijfsongevallen in de vleessector een mes betrokken was en dat een aanzienlijk percentage daarvan werd veroorzaakt door wegglijden van het handvat. Alle reden voor een nieuwe kijk op handmessen.

Victorinox zou Victorinox niet zijn als zij niet grondig en nog grondiger te werk zou gaan. Voor uitbeenmessen en andere messen werden aparte handvatten ontwikkeld, uiteraard in diverse kleuren leverbaar.

De uitbeenmessen met veiligheidshandvat worden aangeduid met "Safety", de langere neus voor aan het handvat behoedt de uitbener er voor van het handvat naar het lemmet door te schieten. De steek-, kant- en snijmessen met de aanduiding "Secure", dit handvat is voorzien van een gebogen neus, die maximale zekerheid bij de onderhand-houding biedt.

Ook werden een drietal messen met een nieuw handvat gelanceerd: de UltraGrip. Aanvankelijk speciaal voor de amerikaanse markt, maar ook in Nederland vinden deze handvatten hun fans.

De handvatten zijn uiteraard gemaakt van het alom geprezen speciale Fibrox kunststof, derhalve niet glad, goed in de hand liggend en makkelijk te reinigen.

De messen met deze handvatten zijn nog beperkt leverbaar, vanaf maart 2014 zijn ze volledig beschikbaar. 

Verlaag ook uw verzekeringspremies en gebruik messen met veiligheidshandvat.